13 Δεκεμβρίου 2014

Ο "χρυσός" σπόρος της ζέας εξαπλώνεται.

Ο "χρυσός" σπόρος της ζέας εξαπλώνεται.Ο αρχαίος σπόρος των Ελλήνων ξαναμπαίνει στις διατροφικές μας συνήθειες, αφού είναι πλούσιος σε πρωτεϊνες,βιταμίνη Β3,Μαγνήσιο,Φωσφόρο,Κάλιο,Αμινοξέα κλπ, κυρίως όμως, περιέχει ελάχιστη Γλουτένη.
Ο φούρνος της γειτονιάς μου πείστηκε και έβαλε το ψωμί ζέας στην ημερήσια παραγωγή,το προωθεί μάλιστα και με σχετικό φυλλάδιο από μεγάλη αλευροβιομηχανία που προμηθεύεται το αλεύρι ζέας.
Από φέτος η καλλιέργεια της ζέας σε δικό μας κτήμα είναι γεγονός.Με το καλό σε λίγο καιρό υψηλής ποιότητας αλεύρι από δίκοκκο σιτάρι ζέας,θα μπορεί να είναι η πρώτη ύλη για ψωμί,πίτες,μπισκότα,κριτσίνια κα.,φυσικά θα είναι διαθέσιμο σε όλους τους φίλους που θέλουν να γευτούν εύγεστα και θρεπτικά προϊόντα από δίκοκκο σιτάρι ζέας.