12 Σεπτεμβρίου 2011

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΨΕΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΛΑΖΟΝΩΝ
Τα δύο πιο κρίσιμα θέματα που εξάγονται από την συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού και τη γενικότερη παρουσία της κυβέρνησης στη Θεσσαλονίκη είναι τα εξής:
1.Ο Γ. Παπανδρέου, ως επικεφαλής της κυβέρνησης δεν απολογήθηκε για την αποτυχία της πολιτικής του τα τελευταία δύο χρόνια

2.Είπε ψέματα ότι η Ελλάδα είναι κοντά στην έξοδο από την κρίση και δεν έδωσε καμιά νέα προοπτική για την χώρα
Σε ότι αφορά το πρώτο, είναι ένα χαρακτηριστικό όσων κυβερνούν με αλαζονεία και δεν αφουγκράζονται την κοινωνία. Και η κυβέρνηση Καραμανλή το έπαθε, αλλά και προηγουμένως ο Σημίτης που νόμιζε ότι θα κυβερνά για πάντα. Ο κ. Παπανδρέου ούτε μια στιγμή δεν εξήγησε στον ελληνικό λαό γιατί φτάσαμε ως εδώ. Γιατί επί δύο χρόνια η κατάσταση της χώρας δεν έγινε καλύτερη, αντιθέτως πιάσαμε πάτο.
Μίλησαν γενικώς περί αστοχιών αλλά δεν τόλμησαν να κάνουν δημόσια αυτοκριτική. Να πουν δηλαδή ότι το έλλειμμα εκτοξεύτηκε από δικά τους λάθη.
Να πουν ότι οι στόχοι χάθηκαν γιατί αυτοί ήταν ανίκανοι να κυβερνήσουν. 
Η καινοφανής δικαιολογία του κ. Βενιζέλου ότι για την ύφεση και τις πιέσεις στην Ελλάδα φταίει η ήττα της Μέρκελ στο… Μεκλεμβούργο, προκαλεί γέλιο μες στο κλάμα.
Είπε ο κ. Βενιζέλος ότι δεν εισπράξαμε ακόμη το ΕΤΑΚ του 2010 ή το φόρο ακίνητης περιουσίας γιατί δεν έχουμε καλό μηχανισμό. Μα ποιος κυβερνά αυτό τον τόπο; Δεν εξελέγησαν για να τα αλλάξουν όλα;
Αν δεν είναι ικανοί να εισπράξουν τους φόρους ή να αναγκάσουν να πληρώσουν αυτοί που πρέπει τότε να πάνε σπίτι τους.
Σε ότι αφορά το δεύτερο θέμα, τα ψέματα, δεν πρέπει να μας εκπλήσσει η στάση τους. Πρόκειται για κυβέρνηση ψευτών και αλαζόνων. Εδώ και μήνες, κάθε φορά που παίρνουν μέτρα μας λένε ότι αυτά είναι και η χώρα θα βγει από την κρίση. Το είπαν πέρυσι με το Μνημόνιο και ο κόσμος πίστεψε ότι μια χρονιά είναι και θα βγούμε από το τέλμα.
Το είπαν και φέτος με το Μεσοπρόθεσμο και δεν πέρασαν δύο μήνες και ξαναπαίρνουν νέα μέτρα.
Και τώρα τι λένε: Όπως ανακοίνωσε ο κ. Παπανδρέου τα αποτελέσματα της πολιτικής τους είναι θετικά και το 2012 θα έχουμε πλεόνασμα. Δηλαδή αν δεν ήταν θετικά τι θα μας ανακοίνωναν.
Είναι φανερό ότι προσπάθησαν να βάλουν ένα ωραίο περιτύλιγμα σε όσα έγιναν στη ΔΕΘ και βρήκαν το πλεόνασμα την επόμενη χρονιά. Όμως, το έργο θα επαναληφθεί το Δεκέμβριο όταν θα κρίνεται η 7η δόση. Θα έλθει η τρόικα, θα πιέσει, οι στόχοι δεν θα βγαίνουν και θα ξανα-ανακοινώσει νέα μέτρα. Εκτός κι αν δεν είναι κυβέρνηση μέχρι τότε.
Και πάνω σ’ αυτό πρέπει να κάνουμε και το εξής σχόλιο. Ο πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση αλλά χωρίς να ζητά συγκυβέρνηση ή να πηγαίνει σε εκλογές. Ζητά δηλαδή από τη ΝΔ και τα άλλα πολιτικά κόμματα και κυρίως από τους πολίτες να συμφωνήσουν σ’ αυτή την καταστροφική πολιτική. Να βάλουμε όλοι το κεφάλι μας στο ντορβά γιατί αυτοί είναι αποτυχημένοι.
Έχουν το θράσος να το ζητούν.

Πηγή: antinews