16 Οκτωβρίου 2011

ΣΑΣ ΠΑΡΑΘΕΤΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΗΝ ΑΝΟΙΧΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΕΝΟΣ ΣΥΜΠΟΛΙΤΗ ΜΟΥ, ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟ ΤΗΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ(ΣΥΝΤΟΠΙΤΗΣ ΚΙ ΑΥΤΟΣ),ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΥΓΧΑΙΡΩ ΔΗΜΟΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΤΟΥ ΑΥΤΗ.....
ΚΑΙ ΣΑΣ ΠΡΟΤΡΕΠΩ  ΝΑ ΤΗ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ!

Ανοιχτή επιστολή στον Ηλία Μόσιαλο

«Αγαπητέ» κ. Μόσιαλε,
Διάβασα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξη σας στην εφημερίδα Realnews, της Κυριακής 9 Οκτωβρίου 2011.
Είμαι μέλος των Επιτροπών του Κινήματος «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ» και είμαι περήφανος που παλεύω με την γυναίκα μου καθημερινά , για να πάρουμε πίσω την αξιοπρέπεια που προσπαθεί να μας αφαιρέσει η κυβέρνηση σας!
Σε κάποιο σημείο της συνέντευξης σας, σε ερώτηση του δημοσιογράφου για τα χαράτσια μέσω της ΔΕΗ , λέτε τα εξής: «....Εάν επικρατούσαν οι αντιλήψεις του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, καταλαμβάνω δημόσιες υπηρεσίες, αντιστέκομαι και κάνω ότι θέλω, και φαινόμενα ανομίας, αντιλήψεις που καλλιεργούνται και από πολύ μεγάλο μέρος του πολιτικού κόσμου, τότε η χώρα θα κατέρρεε άμεσα» .
Σε κάθε ευνομούμενη χώρα , οι πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους (και οι πολιτικοί επίσης κ. υπουργέ, αν δεν το ξέρετε) , και στη συνέχεια το κράτος πρέπει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες! (Εσείς το κάνετε αυτό κ. Μόσιαλε;)
Και συνεχίζετε: «Αντί να καλούν “ορισμένοι” τους πολίτες να μην πληρώσουν, θα ήταν ευκταίο να τους καλέσουν σε ένα κίνημα ενάντια στο φακελάκι, στο γρηγορόσημο, στη διαφθορά. Αυτή θα ήταν μια υπεύθυνη πολιτική στάση» Είπατε!
Θα μου επιτρέψετε λοιπόν κ. Μόσιαλε, αν και αμφιβάλλω αν δώσετε σημασία στα γραφόμενα μου, να σας δώσω και μια διαφορετική άποψη του θέματος, που είμαι σίγουρος ότι αντιπροσωπεύει πολλούς ανθρώπους.
-Έχετε οικογένεια κ. Μόσιαλε; Περνάτε καλα; Σας λείπει κάτι;
Σίγουρα απολαμβάνετε την ζωή σας σε μια μεγάλη αναπαυτική πολυθρόνα, χωρίς να σας καίγετε βεβαίως-βεβαίως καρφάκι για τον πολίτη!
Ρωτάω, γιατί εμείς ο λαός, δεν περνάμε καλά, και μας λείπουν πολλά!
Ένα από αυτά που μας πλήττουν, αν δεν το ξέρετε, είναι και η ανεργία της οποίας είμαι μέλος.
Στα 51 μου θεωρούμε υπερήλικας και μη παραγωγικός, πλέον !!
Κύριε εκπρόσωπε της κυβέρνησης της τρόικας, λέτε το Κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” να γεννήθηκε από τα σπλάχνα της κοινωνίας έτσι για πλάκα ; 
Να ξεκίνησε έναν πόλεμο ανυπακοής ενάντια στο κράτος των μεγαλοεργολάβων, έτσι για χόμπι ;
Μήπως δεν είμαστε έλληνες πολίτες, βαριά ,φορολογούμενοι που απαιτούμε το.... κράτος «δικαίου» να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του προς τους πολίτες ;
Το κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” και η φιλοσοφία του κ. Μόσιαλε , γεννήθηκε από τις ανάγκες της εποχής , τις ανάγκες του κόσμου, για τον κόσμο!
Το κράτος πως εκπληρώνει τις υποχρεώσεις του απέναντι στον πολίτη κ. Μόσιαλε; Μέσω της τρομοκρατικής αστυνομίας, που στέλνετε στον κοσμάκη που διαδηλώνει ειρηνικά και μας σπάτε στο ξύλο πετώντας μας χημικά και βόμβες κρότου- λαμψεις σαν μπισκότα;
Μέσω όλων αυτών των άδικων εξοντωτικών χαρατσιών που με το ζόρι επιβάλλετε στους πολίτες ενώ εσείς απολαμβάνετε μια ζωή γεμάτη προνόμια, στον πουπουλένιο καναπέ σας;
Και ενώ ταυτόχρονα καταπατάτε, σαν κουρελόχαρτο, το Σύνταγμα της χώρας; Τόσα σκάνδαλα κ. Μοσιαλε !!!
Τόσα σκάνδαλα από πολιτικούς, είδατε κανέναν να πηγαίνει φυλακή; ΟΧΙ!!
1) Με την υπόθεση των υποβρύχιων πλήρωσε κανένας κ. Μόσιαλε ; θα πάει κανένας φυλακή ; ΟΧΙ!!
2) Με την υπόθεση της Siemens πλήρωσε κανείς ;; θα πάει κανένας φυλακή ;; ΟΧΙ!!
3) Με την υπόθεση Βατοπεδι,, θα πάει κανένας φυλακή ;; ΟΧΙ!! (κλπ- κλπ)
Το ξέρετε κ. Υπουργέ ότι το 2007 με τις μεγάλες καταστροφικές φωτιές στον Νομό Ηλείας , μαζεύτηκαν 106 εκατομμύρια ευρώ για όσους επληγησαν;
Ξέρετε που πήγαν αυτά τα χρήματα του Ειδικού Ταμείου Αντιμετώπισης Έκτακτων Αναγκών (ΕΤΑΕΑ);
Ο πρώην Υπουργός Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου με τον νόμο 3895/2010 χωρίς να δώσει σε κανέναν εξηγήσεις προχώρησε στην κατάργηση του ΕΤΑΕΑ !! Και τα χρήματα αυτά μπήκαν στα έσοδα του Κρατικού Προϋπολογισμού! Έτσι απλά !!
Αυτές είναι οι υποχρεώσεις της εκάστοτε κυβέρνησης κ. Υπουργέ προς τους πολίτες ; Να τους κλέβετε; Ντροπή σας κ. Υπουργέ!
Θέλουμε χιλιάδες σελίδες αν μιλάμε για σκάνδαλα !
Η κυβέρνηση σας κύριε, μαζί με ΔΝΤ και ΕΕ μετατρέπουν σήμερα τον κάθε εργαζόμενο και άνεργο, σε σκλαβο!
Το κινημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” και η φιλοσοφία του κ. Υπουργέ, έρχεται από το μέλλον!
Έρχεται και ορθώνεται απέναντι σε εσάς και τα συμφέροντα που υπηρετείτε με την δύναμη και την ορμή που αποκτάει το Τσουναμι, και δεν μπορεί κανένας εργολάβος της πολιτικής ή του τσιμέντου να σταματήσει!
Είναι Κίνημα αυτογνωσίας , ανατροπής και ευθύνης απέναντι στις γενιές που έρχονται!
Μέσα σε έναν χρόνο κ. Υπουργέ , η κυβέρνηση σας, πέρασε τόσα μέτρα ενάντια στους εργαζόμενους, όσα διεκδικούσαν ο ΣΕΒ και οι Τραπεζίτες από την μεταπολίτευση του 1975! Νόμιμο και ηθικό ; ΟΧΙ ! Ντροπή σας κ. Υπουργέ! Κόβετε και ράβετε (μαθήματα ταπετσαρίας δωρεάν) τους Νόμους όπως σας βολεύει!
Φτιάξατε τον γνωστό Ντροπονομο του Ρέππα- Μαγκούφη, την άρνηση πληρωμής του χαρατσιού των διοδίων σε μια ιδιωτική εταιρεία, σαν παράβαση του ΚΟΚ! Νόμιμο και ηθικό; Όχι!! Ντροπή σας κ. Υπουργέ!
Οι πολίτες εμπιστεύονται και απευθύνονται στη μεγάλη τους πλειοψηφία στο ΕΣΥ. Η δυνατότητα μετατροπής του κοινωνικού αγαθού της υγείας σε κέρδος, περνάει μόνο μέσα από την κατάργηση του ΕΣΥ!
Οι εργαζόμενοι και άνεργοι, ΠΛΗΡΩΝΑΝ και συνεχίζουν να ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ υψηλές ασφαλιστικές εισφορές και μεγάλους φόρους κ. Υπουργέ! Γι αυτό δίνουμε την μάχη για δωρεάν δημόσιες υπηρεσίες υγείας!
Εμείς σκεφτόμαστε το καλό των πολιτών κ. Υπουργέ! Εσείς το σκέπτεστε; Μόνο έτσι λειτουργούν σωστά οι κοινωνίες, όπως λέτε, κ. Υπουργέ! Με το να εκπληρώνει το κράτος τα δικά του καθήκοντα προς τους πολίτες, κάτι που δεν γίνεται φυσικά!
κ. Υπουργέ, κάποια μέρα θα σας ρωτήσουν τα παιδιά σας κοιτώντας σας στα μάτια: «Γιατί πάτερα φτάσαμε εδώ; Γιατί σας βρίζει ο κόσμος; Γιατί σας απαξιώνει ο κόσμος; Γιατί σας πετάει αυγά; Γιατί σας πετάνε γιαούρτια; Γιατί οι μαθητές δεν έχουν βιβλία; Γιατί πάτερα είναι τόσο εξαθλιωμένη η χώρα μας και έχουν ξεπουληθεί τα πάντα;»
θα ήθελα να δω τι θα τους απαντήσετε κ. Μόσιαλε! Γιατί όπως είστε εσείς οικογενειάρχης, έτσι είμαι κι εγώ! Κι εγώ έχω παιδί 21 ετών και θέλει να φύγει στο εξωτερικό! Γιατί πλέον εδώ δεν υπάρχει μέλλον για τους νέους!
κ. Υπουργέ , αν διαβάσατε την επιστολή μου, τιμή σας! Θα γίνατε ακόμη σοφότερος!
Να έχετε πάντα υγεία κ. Υπουργέ κι εσείς και η οικογένεια σας.
Όσο για μας, δεν θα έχουμε σε λίγο ούτε υγεία γιατί όλα, τα πάντα, νεκρώνονται! Να θυμάστε αυτή την επιστολή! Το κίνημα “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ” είναι παντού!
Δεν μας φοβίζετε κ. Υπουργέ, ούτε με τις δηλώσεις σας, ούτε με τα μέτρα σας, ούτε με τα ΜΑΤ και τα χημικά σας! Μας εξοργίζετε! Και θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας! Γιατί έχουμε ένα όπλο που εσείς και οι όμοιοι σας, δεν έχετε: Αξιοπρέπεια, συντροφικότητα, αλληλεγγύη με τους συναγωνιστές μου και όλους τους πολίτες αυτής της, υπό κατοχή, χώρας.

Υ.Γ. Τώρα δώστε απάντηση στον εαυτό σας: Είναι το κράτος εντάξει απέναντι στους πολίτες του; ΟΧΙ!
Έτσι δεν θα είμαστε ούτε κι εμείς κ. Υπουργέ! Τα ελικόπτερα έρχονται! Αμφιβάλλω αν σας χωρέσουν όλους!
Με τιμή ,

Βασίλης Παπίας, ειδικευμένος ταπετσιέρης και εδώ και 7 μήνες άνεργος. Ετών 51. Τελειωμένος, δηλαδή, κατά τα πρότυπα σας !
Μέλος του Κινηματος “ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ”
Πηγή:trikalanews