31 Ιανουαρίου 2012

ΤΕΛΙΚΑ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ

Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΞΑΝΑΖΗΣΕΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ '50 ΚΑΙ ΤΟΥ '60, ΟΤΑΝ ΤΑ ΣΥΣΣΙΤΙΑ ΗΤΑΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΙΤΙΖΟΝΤΑΝ....... ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ(MARSHALL).
(…Και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ … υπάρχει ακόμα, ως κόμμα και ως κυβέρνηση με  τραπεζίτη Πρωθυπουργό!!!)

  Πριν από μερικές εβδομάδες κανείς δεν το πίστευε και στο υπουργείο Παιδείας έκαναν λόγο για προβοκάτσιες από εκπαιδευτικούς ή για μεμονωμένες περιπτώσεις που δεν έχουν επεκταθεί,όπως δήλωνε η αποτυχημένη πολιτική ηγεσία(η χειρότερη της Μεταπολίτευσης). Ο λόγος για παιδιά που υποσιτίζονται στα σχολεία, για παιδιά οικογενειών που πεινάνε μέσα στις αίθουσες και μερικά από αυτά που λιποθυμούν. Πριν μερικές εβδομάδες το υπουργείο έκανε ότι δεν έβλεπε. Τώρα το ομολογεί επισήμως ότι υπάρχει πρόβλημα και θα αρχίσει τη διανομή συσσιτίων.

Το γεύμα θα περιλαμβάνει γάλα, μπισκότα δημητριακών και φρούτα. Η διάθεση θα γίνεται μέσω κουπονιού που θα δίνεται στους μαθητές και θα το «εξαργυρώνουν» στα κυλικεία, λαμβάνοντας τρόφιμα, εξετάζει μάλιστα από κοινού με το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σχέδιο, έτσι ώστε η βοήθεια να τη λαμβάνει η οικογένεια, προκειμένου να μη στιγματίζεται στο παιδί στο σχολείο…
Οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ζήσει ούτε στην Κατοχή, ούτε στη μετεμφυλιακή περιόδο, ούτε την αμερικανική βοήθεια.
Αυτό που συμβαίνει όμως στην Ελλάδα του 2012, την Ελλάδα του Μνημονίου και της κρίσης είναι δραματικό. Τι άλλο μένει να δούμε δηλαδή; Να μοιράζουν φασολάδα και να τρέχει ο κόσμος να φάει; Διότι με άνεργους γονείς ή με εργαζόμενους να παίρνουν 600 ή και 900 ευρώ το πολύ, εκεί θα φτάσουμε.Μόνο όταν θα θρηνήσουμε θύματα, είτε κανένα υποσιτιζόμενο παιδάκι, είτε άστεγους και πένητες, ίσως τότε καταλάβουμε όλοι τι συμβαίνει, τότε θα είναι αργά, αφού οι πλούσιοι πολιτικοί μας μάς οδήγησαν στην εξαθλίωση και στη φτώχεια, έχουμε όλοι καθήκον στα παιδιά μας και στους νέους, να βγούμε στο δρόμο και να βροντοφωνάξουμε ότι πρέπει να φύγουν ΤΩΡΑ!!!

Οι τραπεζίτες κυβερνούν με δοτό πρωθυπουργό τραπεζίτη και ο λαός χάνει καθημερινά την αξιοπρέπειά του, μη μπορώντας να αποπληρώσει τις δόσεις των δανείων του, τα φροντιστήρια των παιδιών του, το πετρέλαιο θέρμανσης για την οικογένειά του,τα χαράτσια και τη φοροκαταιγίδα που έχουν εξαπολύσει η μνημονιακή κυβέρνηση και οι οικονομικές κατοχικές δυνάμεις.


Παπαγεωργόπουλος Αντώνης
εκπαιδευτικός Α/θμιας εκπαίδευσης