31 Μαρτίου 2012

Η ...(Ν)ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΝΥΧΤΑΣ...

...η τροπολογία για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών. Την κατέθεσε αργά το απόγευμα στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας κ. Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Η απόφαση ήταν ειλημμένη εδώ και αρκετούς μήνες, όμως αναβαλλόταν συνεχώς μπροστά στις αντιδράσεις των εκπαιδευτικών. Η αξιολόγηση πρόκειται να ολοκληρωθεί το 2013 και βάση αυτής από το 2014 θα ορίζονται οι προϊστάμενοι των διάφορων υπηρεσιών και διευθύνσεων.
Σε περίπτωση που κριθεί από την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση ότι χρειάζονται περικοπές εκπαιδευτικών η αξιολόγηση θα καθορίσει ποιοι θα είναι αυτοί που θα απομακρυνθούν από τα σχολεία. Δηλαδή όπως θα ισχύσει σε όλο τον υπόλοιπο στενό δημόσιο τομέα, όπως είχε γράψει προ εβδομάδων το Πρώτο Θέμα.
Τα κριτήρια αξιολόγησης, η διαδικασία και τα όργανα που θα την αναλάβουν θα καθορίζονται μετά από προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση των υπουργώ Διοικητικής Μταρρύθμισης και Παιδείας. Το προεδρικό διάταγμα θα καθορίζει και την «βαρύτητα των επί μέρους κριτηρίων για την προαγωγική διαδικασία και την αξιολόγηση της θητείας των εκπαιδευτικών σε θέσεις ευθύνης».
Το προεδρικό διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε τέσσερις μήνες από την στιγμή δημοσίευσης του νόμου.

Ο ΔΑΣΚΑΛΟΣ κ. ΥΠΟΥΡΓΟΣ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΤΗ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΟΛΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΡΑ ΑΡΧΙΖΕΙ.......ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΩ ΟΜΩΣ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΡΗΣΗ: "ΑΡΧΩΝ, ΟΥΚ ΑΕΙ ΑΡΧΕΙ"

ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ,  ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ !!!