9 Ιουνίου 2012

Το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” ως 13η Συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑΠρασινοφρουροί: είδος ενδειμικόν, φέρον -στην πρώτη νιότη του- ζιβάγκο και πράσινο μπερέ που μετεξελίχθηκε σε Αρμάνι και μεζονέτα, σιτιζόμενο για δεκαετίες από τον κρατικό κορβανά, αλλά και είδος που διαθέτει τρομεράν προσαρμοστικότητα, ανήκον σ΄ αυτά τα σπάνια είδη του ζωικού βασιλείου που διαθέτουν το χάρισμα του καμουφλάζ”.

Εδώ και μερικούς μήνες οι πρασινοφρουροί διαψεύδουν όσους υποστηρίζουν ότι είναι είδος προς εξαφάνιση, αφού αποτελούν την 13η συνιστώσα του ΣΥΡΙΖΑ. Οι πρασινοφρουροί του ΣΥΡΙΖΑ  όμως, δεν μετακόμισαν έτσι όπως μετεξελίχθηκαν στα 30 χρόνια που βρίσκονταν στην εξουσία, αλλά φόρεσαν στολή παραλλαγής για να μπορέσουν να αποτελέσουν το νέο στρατό του Αλέξη Τσίπρα που αρέσκεται να ταυτίζεται με το ΠΑΣΟΚ του 1981. Μια ταύτιση που δεν είναι μια απλή εμμονή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά για μια προφανή στρατηγική που αντανακλάται στις υπόγειες μετακινήσεις συνδικαλιστών και προσώπων που ήταν άλλοτε ταυτισμένα με το βαθύ και, πάλαι ποτέ, κραταιό ΠΑΣΟΚ.
Αυτό το άλλο ΠΑΣΟΚ, το βαθύ, επιζεί, φορώντας στολή παραλλαγής και μετακομίζει από την Ιπποκράτους στην Κουμουνδούρου. Η μετακόμιση άρχισε να γίνεται τον χειμώνα, με την προσχώρηση στον ΣΥΡΙΖΑ αρκετών βουλευτών και άλλων στελεχών του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι συμμετείχαν καθοριστικά στον επιτελικό σχεδιασμό και την καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εκλογές. Ήταν αυτοί που βρίσκονταν πίσω από το σύνθημα το «νέο ΠΑΣΟΚ». Είναι αυτό που λένε “θέλει η γριά να κρυφτεί και η …. δεν την αφήνει”…
Όπως και νάχει, οι μεταγραφές αυτές έκαναν τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεχωρίσει από τα άλλα κόμματα της Αριστεράς και -κυρίως- να πολλαπλασιάσει τα ποσοστά του, δίνοντας τη δυνατότητα στον μικρό Αλέξη να περιφρονεί κατάμουτρα και μέσα στο σπίτι του τον… Ολαντρέου, αλλά και τους βουλευτές του να βγάζουν γλώσσα σε όλη την Ευρώπη.
Αυτά μέχρι τις 6 Μαΐου, γιατί η συνέχεια επιφύλασσε ακόμη περισσότερες μεταγραφές από αυτούς που φιλοδοξούσαν να “υπηρετήσουν” τον ανερχόμενο πολιτικό όμιλο των 12 συνιστωσών. Και να καταστούν οι ίδιοι ως τη 13η συνιστώσα που είναι όμως η πολυπληθέστερη και κυρίως αυτή με την πιο μεγάλη εμπειρία στον κομματικό έλεγχο του κράτους.
Πηγή:antinews