6 Σεπτεμβρίου 2012

ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ


Όλα έτοιμα για το 2ο αντάμωμα των Καραγκούνηδων στην Πύλη Τρικάλων
Όλα είναι έτοιμα για το 2ο αντάμωμα των Καραγκούνηδων της Θεσσαλίας , το οποίο συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πύλης και η Αμφικτιονία των Καραγκούνηδων Θεσσαλίας στις 7  8 και 9 Σεπτεμβρίου.
Καραγκούνηδες από όλη τη Θεσσαλική πεδιάδα , που εκτείνεται από τις παρυφές του Κερκίτειου όρους μέχρι τη χώρα των Μαγνήτων και από τη χώρα των Περραιβών και των Λαπήθων μέχρι τις υπώρειες των Αγράφων θα συναντηθούν στο Δήμο Πύλης , ο οποίος ανέλαβε να φιλοξενήσει το μεγαλύτερο πολιτιστικό γεγονός της Θεσσαλίας.

Η Οργανωτική Επιτροπή του 2ου Καραγκούνικου Ανταμώματος  μέσα από τις διάφορες εκδηλώσεις που προγραμμάτισε και , κύρια , μέσα   από τα το 2ο Εθνολογικό Συνέδριο με θέμα «Οι Καραγκούνηδες στον κύκλο της ζωής» , φιλοδοξεί  να αναδείξει όλα τα επί μέρους στοιχεία που χαρακτηρίζουν αυτή την πληθυσμιακή ομάδα , η οποία δημιούργησε έναν από τους αρχαιότερους και μεγαλύτερους ελληνικούς πολιτισμούς .
Για τον « Μεγάλο  Χορό» θα συμμετάσχουν πολιτιστικοί  σύλλογοι από όλη την Ελλάδα με πάνω από 700 χορευτές.
Στις παράλληλες εκδηλώσεις αξίζει να αναφέρουμε την Παρασκευή και ώρα 9:30 το πρωί στο Ξενοδοχείο «Πύλη»  το εργαστήρι παραδοσιακής Καραγκούνικης ενδυμασίας και το Σάββατο το απόγευμα και το βράδυ πολιτιστικά δρώμενα στο Δροσερό.
Πηγή:trikalanews