6 Σεπτεμβρίου 2014

Μ' ΟΠΟΙΟΝ ΔΑΣΚΑΛΟ ΚΑΘΙΣΕΙΣ(ΠΑΣΟΚ),ΤΕΤΟΙΑ ΓΡΑΜΜΑΤΑ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ!!!


Τη στιγμή που υπάρχουν χιλιάδες κενά στα σχολεία,το Υπουργείο Παιδείας έκανε για μια χρονιά ακόμη το ακατόρθωτο.Άφησε τα σχολεία χωρίς δασκάλους και προχώρησε σε χιλιάδες αποσπάσεις εκπαιδευτικών (χωρίς μοριοδότηση)σε διάφορες θεσούλες εκτός τάξης με μικροκομματικά κριτήρια,για ψηφοθηρικούς λόγους,καταπατώντας κάθε έννοια λογικής,δικαίου και αξιοκρατίας!
Η Συγκυβέρνηση ακολουθώντας πιστά τις τακτικές της εξυπηρέτησης συμφερόντων,που καταγράφηκαν στη συνείδηση του λαού ως "έργα" και "ημέρες" ΠΑΣΟΚ,πέταξε στον κάλαθο των απορριμμάτων τις υποσχέσεις της για δραστική μείωση του αριθμού των αποσπάσεων σε Δ/νσεις,φορείς,υπηρεσίεςΒιβλιοθήκες,ΓΑΚ κλπ....
2.118 αποσπάσεις εκπαιδευτικών
σε φορείς και άλλες υπηρεσίες εκτός σχολείου
(όσες ακριβώς και πέρσι, χωρίς να έχουν τελειώσει...)
Παρακάτω, ακολουθούν πίνακες με τις μέχρι τώρα αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε φορείς και άλλες υπηρεσίες εκτός σχολείου. Οι 3 πίνακες είναι ανά φορέα και ειδικότητα και η σειρά των φορέων και των ειδικοτήτων είναι κατά φθίνουσα σειρά με βάση το πλήθος των συνολικών αποσπάσεων. Υπάρχουν, επίσης, δυο πίνακες συγκριτικοί με πέρσι ανά φορέα και ανά ειδικότητα.
Στους πίνακες φέτος υπάρχουν ακόμη μηδενικά νούμερα για τα ΑΕΙ-ΤΕΙ και το ΙΤΥΕ-ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ, αφού δεν έχουν γίνει εκεί ακόμη αποσπάσεις. Επομένως, στο τελικό νούμερο, θα πρέπει να υπολογίζονται τουλάχιστον άλλοι 100 εκπαιδευτικοί, άρα αύξηση σε σχέση με πέρσι.
Το νούμερο, λοιπόν, των 2.118 φέτος, σε σχέση με τους 2.121 πέρσι, δηλ βασικά 3 (ναι, τρεις!) λιγότεροι, χωρίς μάλιστα να έχουν ολοκληρωθεί οι αποσπάσεις σε φορείς, έρχεται σε αντίθεση με τις διακηρύξεις του Υπουργείου περί μειωμένων αποσπάσεων εκτός σχολείου φέτος κατά 30%.
Δείτε πχ εδώ: http://bit.ly/1upBAyv πριν από 1 μήνα αλλά ακόμη και σε σημερινή του συνέντευξη όπου ο Υπουργός επιμένει (μετά το έβδομο λεπτό του βίντεο) στο ότι έχει κάνει 350 λιγότερες αποσπάσεις σε φορείς!!! ( http://bit.ly/1qDJFhl )
Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως και πέρσι, στάθηκε αδύνατο μέχρι στιγμής να βρω κάπου τις αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε Γραφεία πολιτικών προσώπων και κομμάτων (τα έχω επισημάνει με τη συντομογραφία ΚΟΜΜ) και σε άλλους φορείς εκτός Υπουργείου Παιδείας (τα έχω επισημάνει με τη συντομογραφία ΛΟΙΠΑ). Οι αιρετοί του ΚΥΣΔΕ-ΚΥΣΠΕ θα μπορούσαν, ίσως, να βοηθήσουν, παρότι, ως γνωστόν, οι αποσπάσεις που δεν είναι από ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΔΕ/ΠΥΣΠΕ δεν ελέγχονται από τον κλάδο και τους εκπροσώπους του αλλά γίνονται απευθείας από το Γραφείο του Υπουργού Παιδείας και άλλων Υπουργών-Βουλευτών-Κομμάτων χωρίς κάποιο, γνωστό σε μένα, μετρήσιμο κριτήριο.
Στον πίνακα Α’ με φθίνουσα σειρά παρουσιάζονται ανά ειδικότητα οι αποσπάσεις σε σχέση με πέρσι. Οι ειδικότητες με τις περισσότερες αποσπάσεις είναι Δασκάλων, Φυσικής Αγωγής, Φιλόλογοι, Αγλλικής, Γαλλικής. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει μεγάλη αύξηση στις αποσπάσεις Δασκάλων και μεγάλη μείωση στις αποσπάσεις Φιλολόγων.
Στον πίνακα Β’ με φθίνουσα σειρά παρουσιάζονται ανά φορέα οι αποσπάσεις σε σχέση με πέρσι. Οι φορείς με τις περισσότερες αποσπάσεις είναι οι Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, η Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, οι Βιβλιοθήκες, οι ΠΔΕ και τα Γενικά Αρχεία του Κράτους. Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχει αύξηση στις αποσπάσεις στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και μείωση στις αποσπάσεις στην Κεντρική Υπηρεσία.
Στον Πίνακα Γ’, με φθίνουσα σειρά παρουσιάζονται ανά φορέα και ειδικότητα οι αποσπάσεις αναλυτικά. Υπογραμμίζεται ότι έχουν ληφθεί υπόψη και οι ανακλήσεις.
Οι συντομογραφίες:
ΚΥ          =          Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων
ΔΙΔΕ      =          Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΔΙΠΕ     =          Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης
ΠΔΕ      =          Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης
ΒΙΒΛ     =          Βιβλιοθήκες (Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδας και Δημόσιες Βιβλιοθήκες)
ΓΑΚ       =          Γενικά Αρχεία του Κράτους
ΙΕΠ        =          Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής
ΑΕΙ        =          Ανώτατα (+Τεχνολογικά) Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
ΕΚΚΛ     =          Σε δομές της Εκκλησίας (Μητροπόλεις, κτλ)
ΚΕΓ        =          Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας
ΠΕΚ       =          Περιφερειακά Επιμορφωτικά Κέντρα
ΓΓΔΒΜ             =          Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης
ΙΤΥΕ       =          ΙΤΥΕ-Διόφαντος
ΜΕΙΟΝ =         Γραφεία Μειονοτικών Σχολείων
ΙΕΚ         =          Ινστιτούτα Εκπαιδευτικής Κατάρτισης
ΚΟΜΜ =          Κόμματα, βουλευτές, βουλή, κτλ
ΛΟΙΠΑ  =          ‘Αλλοι φορείς εκτός Υπουργείου Παιδείας




Πάνος Ντούλας,
Καθηγητής Αγγλικής,
Αντιπρόεδρος Α’ ΕΛΜΕ Κορινθίας,
Μέλος ΔΣ ΚΕΜΕΤΕ ΟΛΜΕ
Αχαρνές, 06/09/2014
pandou.paron@gmail.com

Πηγή:alfavita.gr