27 Αυγούστου 2015

Ψυχική Ενδυνάμωση ~ Ψυχικά Δυνατοί Άνθρωποι ...


Ψυχική Ενδυνάμωση ~ Ψυχικά Δυνατοί Άνθρωποι ...
Η δύναμη της ψυχής και του νου δεν είναι ένα χάρισμα που κάποιοι το έχουν και κάποιοι όχι. Είναι μια διαδικασία εξέλιξης, πνευματικής και γνωστικής, που μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε περισσότερο τη ζωή και να ανησυχούμε λιγότερο για τα προβλήματα. Ενισχύοντας ψυχικά τον εαυτό μας εκπαιδεύουμε το νου μας να ξεχωρίζει το σημαντικό από το ασήμαντο,να θέτει προτεραιότητες,να μην εστιάζει στα λάθος πράγματα και να σέβεται περισσότερο τον ίδιο του τον εαυτό.
Η ψυχική ενδυνάμωση είναι μια διαδικασία βελτίωσης τους εαυτού μας και είναι εφικτή από τη στιγμή που συνειδητοποιήσουμε ότι οι πράξεις τα συναισθήματα και οι σκέψεις μας υπόκεινται στο δικό μας έλεγχο. Οι άνθρωποι που χαρακτηρίζονται από ψυχικές αντοχές και δυνάμεις αποφεύγουν δυσλειτουργικούς τρόπους σκέψης και συμπεριφοράς και δεν αναλώνονται σε κακές συνήθειες.
Δεν σπαταλούν χρόνο στην αυτολύπηση. Δεν αποποιούνται τη δύναμη τους. Δεν
αποφεύγουν τις αλλαγές. Δεν αναλώνονται σε πράγματα που δεν μπορούν να αλλάξουν. Δεν ανησυχούν για το αν ευχαριστούν τους άλλους. Δεν φοβούνται να πάρουν υπολογισμένα ρίσκα. Δεν ζουν το παρελθόν. Δεν επαναλαμβάνουν τα ίδια λάθη. Δεν μισούν την επιτυχία των άλλων. Δεν τα παρατούν στην αποτυχία. Δεν φοβούνται να μείνουν μόνοι τους. Δεν πιστεύουν ότι η ζωή τους χρωστάει κάτι. Δεν περιμένουν άμεσα αποτελέσματα.
Βάλια Παυλίδου - Ψυχολόγος
Μsc Κοινωνικής Κλινικής Ψυχολογίας ΑΠΘ, Γνωστική Συμπεριφορική Θεραπεία
Βασισμένο στο άρθρο : 13 things Mentally Strong People Don't Do