11 Δεκεμβρίου 2015

ΑΥΤΙΣΜΟΣ

Α. Καταπληκτικά video όπου ενήλικες αυτιστικοί εξηγούν τον αυτισμό. Οι ενήλικες Αυτιστικοί μπορούν να εξηγήσουν τον αυτισμό, τις αυτιστικές συμπεριφορές, τις δυσκολίες αλλά και τις ικανότητες που περιλαμβάνονται στο προφίλ ενός αυτιστικού παιδιού, εφήβου, νέου και ενήλικα. Από το στόμα των ενηλίκων αυτιστικών θα κατανοήσετε και γνωρίσετε σωστά τον αυτισμό.
Β. Ένα πολύ καλό video που μία μικρή αυτιστική εξηγεί τι την ενοχλεί στα σχόλια των γύρω της για τον αυτισμό της.
Γ. Σύλλογος Ελλήνων ενηλίκων με Αυτισμό, το Σύνδρομο Asperger και με Υψηλής Λειτουργικότητας Πανελλήνια Καμπάνια «Δώσε Φως».
Δ. Δημοσίευμα: Η πρώτη οικιστική κοινότητα αποκλειστικά για ενήλικες με αυτισμό Πηγή: www.lifo.gr
Ε. Μία πολύ καλή διάλεξη με θέμα "Μαθησιακές δυσκολίες--Δυσλεξία", με ομιλητή τον Κωνσταντίνο Πόρποδα, καθηγητή Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο Πατρών.
Ζ. Ένα video που εξηγεί την ενσυναίσθηση. Ενσυναίσθηση είναι να νιώθεις μαζί με τους άλλους ανθρώπους. Είναι η συναισθηματική ταύτιση με τον άλλον, όπου μπορείς να κατανοήσεις το πως νιώθει, το πως αισθάνεται, μπορείς να μπεις στη θέση του, "στα παπούτσια του", να δεις τον κόσμο μέσα από τα δικά του μάτια, να επικοινωνήσεις βαθιά μαζί του! Αποτελεί σημαντικό παράγοντα στη συναισθηματική σου ανάπτυξη, όπου για να βιώσεις αυτό που αισθάνεται και νιώθει εκείνος, χρειάζεται απλά να αφεθείς, ώστε να οδηγηθείς μέσα από τα ερεθίσματα, χωρίς να χρειάζεται "να δείξεις" ότι είσαι εκεί, απλά να κατανοήσεις τη θέση του!