27 Οκτωβρίου 2017

ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ 28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940

Πηγή: trikalanews.gr
Όπως κατέγραψε το trikalanews.gr με τον καλύτερο διδακτικό τρόπο, ο Σύλλογος Διδασκόντων του 17ου Δημοτικού Σχολείου Τρικάλων, πέρασε στους μαθητές παρουσία Γονέων και Κηδεμόνων, το μήνυμα της 28ης Οκτωβρίου 1940.
Ο Διευθυντής του Σχολείου Αντώνης Παπαγεωργόπουλος στον χαιρετισμό του έδωσε το έναυσμα στους μαθητές να αντιληφτούν την τοπική προσφορά στο Έπος του ΄40 με αναφορές στο Ύψωμα 731, στην 5η Μεραρχία αλλά και στον πρώτο νεκρό του Ελληνοϊταλικού πολέμου τον Τρικαλινό Βασίλη Τσιαβαλιάρη.
Στην συνέχεια παρέδωσε την Σημαία του Σχολείου στην σημαιοφόρο που κληρώθηκε και παρουσίασε τους παραστάτες.
Η γιορτή ξεκίνησε με τον Δάσκαλο Κώστα Χριστόπουλο στο πιάνο να συνοδεύει την μαθητική χορωδία στο τραγούδι «Ντούτσε», να ακολουθεί το χρονικό της 28ης Οκτωβρίου, το τραγούδι «Γυναίκες Ηπειρώτισσες» και το «δύο παιδιά από το Βραχώρι».
Στην συνέχεια υπήρξαν δύο εξαιρετικά θεατρικά το «Τρεις Ναζί» και «Το κανόνι της ειρήνης» με ενδιάμεσα το τραγούδι «Ναπολιτάνος», με την   εξαιρετική σχολική εκδήλωση να ολοκληρώνεται με τον Εθνικό Ύμνο και οδηγίες προς τους μαθητές για την αυριανή παρέλαση.
Θερμά συγχαρητήρια στους εκπαιδευτικούς: Τραγάνη Ιωάννη, Μελισσίδη Αναστάσιο, Λάζου Ευσταθία και Χριστόπουλο Κωνσταντίνο, καθώς και στους μαθητές των Γ’, Δ1′ και Δ2′ τάξεων για το εξαιρετικό αποτέλεσμα.

Για την επιμέλεια και αντιγραφή του άρθρου: Παπαγεωργόπουλος Αντώνης
http://www.trikalanews.gr/ta_nea_tis_polis/aexairetiki_sxoliki_ekdilosi_sto_17o_dimotiko_sxoleio_trikalon.html#.WfNmcMYaUy0.facebook