9 Νοεμβρίου 2011

ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ-ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ
ΜΕ ΤΟ ΔΗΜ.ΣΧΟΛΕΙΟ ΓΛΥΚΟΜΗΛΙΑΣ
ΣΤΟ ΚΠΕ ΠΕΡΤΟΥΛΙΟΥ

                             
Με τους μαθητές μου πραγματοποιήσαμε μια από τις πιο ευχάριστες και εποικοδομητικές επισκέψεις που μπορεί να υλοποιήσει ένας εκπαιδευτικός με το τμήμα του, στο ΚΠΕ Περτουλίου. Η αλήθεια είναι, πως με το σχολείο της Γλυκομηλιάς ήταν η πρώτη μου επίσκεψη καθώς και η πρώτη φορά για τους (7) επτά καταπληκτικούς μαθητές μου.

                              
Αυτό και μόνο με έκανε ως κυρίαρχο λόγο να αποφασίσω και να εισηγηθώ, ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η είσκεψη. Μετά την έγκριση, όπως ήταν αναμενόμενο, τα παιδιά που για πρώτη φορά  θα έμπαιναν σε λεωφορείο με το σχολείο τους και θα πήγαιναν μακριά από το χωριό σε κάποια εκπ/κή επίσκεψη, άρχισαν να μετρούν τις μέρες και τις ώρες μέχρι να 'ρθει αυτή η στιγμή. Ο Δήμος Καλμπάκας, μάς διέθεσε το λεωφορειάκι που έχει και έτσι έφτασε η ημέρα της πραγματοποίησής της και η ξεχωριστή στιγμή της επιβίβασης στο λεωφορείο. Σε όλη τη διάρκεια μέχρι να φτάσουμε στον προορισμό μας, περίπου 30χμ, δεν χόρταινα να βλέπω χαρούμενα προσωπάκια, που έκπληκτα απολάμβαναν τη φύση και τη διαδρομή.Όταν φτάσαμε, μάς υποδέχτηκε ο Υπέυθυνος του ΚΠΕ και το προσωπικό που στελεχώνει το Κέντρο και έτσι άρχισε το "ταξίδι" της ενημέρωσης και της διδασκαλίας για το "αειφόρο δάσος".

                              

Μετά από αρκετή ώρα προβολής διαφανειών και ενημέρωσης, έγινε ένα μικρό διάλειμμα για πρόγευμα και κατόπιν ακολούθησε το καλύτερο κομμάτι της επίσκεψής μας στο ΚΠΕ Περτουλίου, δηλαδή όταν πήγαμε έναν περίπατο μέσα στο ελατόδασος για να δούμε από κοντά, όλα όσα μέχρι εκείνη τη στιγμή μάς έλεγαν.

                            
                                
                                         
Ακολουθήσαμε μονοπάτια, μάθαμε για το οικοσύστημα, την χλωρίδα, την πανίδα, είδαμε ίχνη ζώων που ζούν μέσα σ' αυτό και παρατηρήσαμε τα πανύψηλα έλατα και μάθαμε να βρίσκουμε την ηλικία τους.Κατόπιν κάναμε σχετικές δράσεις για το δάσος ,ενδιαφέρουσες και δημιουργικές εργασίες εμπεδωτικές σε φύλλα εργασιών και παίξαμε στο τέλος  ένα αυτοσχέδιο θετρικό παιχνίδι για το περιβάλλον μέσα στο σπάνιας ομορφιάς,  υπέροχο και ξεχωριστό ελατόδασος Περτουλίου.
                           
                            

                       

Η επίσκεψή  αυτή, θα  μείνει ανεξίτηλη στη μνήμη τόσο τη δική μου, όσο και των μαθητών μου και η επιστροφή μας στο σχολείο  συνοδεύτηκε από τραγούδια, χαρούμενες φωνούλες και αρκετή ικανοποίηση για όσα είδαμε, μάθαμε και απολαύσαμε. 


Παπαγεωργόπουλος Αντώνης
εκπαιδευτικός Α/θμιας εκπ/σης