1 Δεκεμβρίου 2010

Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής

Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών Τροχαίων ατυχημάτων που αποτελούν μια πραγματική μάστιγα για τη χώρα μας.
Οι αιτίες είναι πάρα πολλές. Ανάμεσα σε αυτές η απροσεξία και η κακή οδική συμπεριφορά των οδηγών ή το άσχημο οδικό δίκτυο συντελούν στην αύξηση των θανάτων αλλά και των σοβαρών τραυματισμών κυρίως νέων ανθρώπων.
Τα μέτρα που κατά καιρούς λαμβάνονται από την πολιτεία χαρακτηρίζονται από πολλούς ως εισπρακτικά ή αποσπασματικά και δυστυχώς δεν επιλύουν το πρόβλημα.
Μια πραγματική αντιμετώπιση του φαινομένου θα μπορούσε να γίνει μέσα από την εκπαίδευση των νέων ανθρώπων προκείμενου να αποκτήσουν σωστή και τυπική οδική συμπεριφορά.
Στα πλαίσια αυτά  δίνεται η ευκαιρία στους μικρούς μας μαθητές να μάθουν να αντιμετωπίζουν την οδήγηση και την κυκλοφορία με υπευθυνότητα, μέσα από το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής.
Μέσα σ’ αυτό τα παιδιά θα εκπαιδευτούν, θα παίξουν και βέβαια θα λειτουργήσουν ως υπεύθυνοι οδηγοί και πολίτες.
Οι μικροί μας φίλοι άλλωστε μπορούν ακόμη και να διδάξουν ΄΄ οδικό ήθος ΄΄ τους γονείς και τους φίλους τους. 
 Η εκπαίδευση αφορά την θεωρητική κατάρτιση των παιδιών όσο και την πρακτική ως πεζοί και οδηγοί.
Η εκπαίδευση περιλαμβάνει μια γενική παρουσίαση των κανόνων κυκλοφορίας και οδικής ασφάλειας, την παρουσίαση του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής, την εκπαίδευση στην ασφαλή κυκλοφορία πεζών και οχημάτων (ποδηλάτων – αυτοκινήτων), την πρακτική εξάσκηση στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής και τέλος την αξιολόγηση των μικρών μας φίλων.
Αφού το μέλλον ανήκει στα παιδιά καλό είναι να είναι προετοιμασμένα γι’ αυτό.