4 Μαΐου 2011

ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΦΑΚΟ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ
 Άνοιξε χθες το πρωί στα Τρίκαλα η αυλαία των εκδηλώσεων της Μαθητικής Πολιτιστικής Εβδομάδας. Μια εβδομάδα που αποτελεί πια θεσμό για τα σχολικά δρώμενα της πόλης μας και όπως και τις προηγούμενες χρονιές διεξάγεται στο Πνευματικό Κέντρο του δήμου Τρικκαίων.
Στο πλαίσιο αυτό πολιτιστικές μαθητικές ομάδες από διάφορα σχολεία της πόλης μας θα παρουσιάσουν τα αποτελέσματα υλοποίησης των προγραμμάτων για τα οποία εργάστηκαν κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2010-11.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες με την λειτουργία της έκθεσης μαθητικής φωτογραφίας στο φουαγιέ του πνευματικού κέντρου. Μια έκθεση κατά την οποία αναδεικνύεται περίτρανα το ταλέντο των μαθητών στην φωτογραφία. Τοπία, ιστορικά μνημεία, χωριά, πρόσωπα, ελεύθερη φωτογραφία, αντικατοπτρίστηκαν μέσα από τους φακούς των μαθητών και παρουσιάζονται στην έκθεση.
«Η μαθητική φωτογραφία αποτελεί έναν από τους θεματικούς άξονες των πολιτιστικών προγραμμάτων που υλοποιούνται στα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σήμερα διανύουμε μια πορεία με συνεχώς ευρυνόμενες δράσεις στο θεματικό άξονα της φωτογραφίας. Μ’ αυτόν τον τρόπο δίδονται κίνητρα και καλλιεργούνται στο χώρο του σχολείου ενδιαφέροντα που αναπτύσσουν την προσωπικότητα και τις δεξιότητες των μαθητών, πράγμα που ούτως ή άλλως αποτελεί βασικό στόχο της σύγχρονης εκπαιδευτικής διαδικασίας».