12 Αυγούστου 2011

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ - ΟΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΑΠΟ ΤΟ '50

 
2009 : To ΠΑΣΟΚ διαμαρτυρόταν για τους 6.500 διορισμούς εκπαιδευτικών.(μόνο;)

ΕΤΣΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ!
28/7/2009

ΑΘΑΝΑΣΙΑ ΜΕΡΕΝΤΙΤΗ , Βουλευτής Τρικάλων-ΠΑΣΟΚ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ

Άλλη μία απόδειξη ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει ως ζήτημα ήσσονος σημασίας το δημόσιο εκπαιδευτικό σύστημα , συνιστά η απόφαση για μείωση των διορισμών μονίμων εκπαιδευτικών για την προσεχή σχολική χρονιά και την αντιμετώπιση των κενών με αναπληρωτές και ωρομίσθιους.
Αυτό σημαίνει ότι για άλλη μια χρονιά θα υπάρξουν τεράστια κενά, τα οποία θα μπαλωθούν με αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι υπολογίζονται κοντά στα 19.000 άτομα, ενώ οι μόνιμοι διορισμοί όλων των κατηγοριών (ΑΣΕΠ, Ενιαίος Πίνακας, 30μηνο, πολύτεκνοι κ.ά.) δεν θα ξεπεράσουν τα 6.500 άτομα. Συγκεκριμένα θα διορισθούν 2.536 εκπαιδευτικοί με το 60% (ΑΣΕΠ), 1.691 με το 40% (Ενιαίος Πίνακας) και τέλος περίπου 2.500 από όλες τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Σημείωση: Θα περίμενα από τη συντοπίτισσα κυρία βουλευτή, να κάνει έτσι για ξεκάρφωμα που λέει ο λαός και σήμερα την ίδια ερώτηση στην κα Υπουργό ,για τους ελάχιστους διορισμούς που ανακοινώθηκαν.Αλλά αυτό μάλλον ανήκει στη σφαίρα της φαντασίας μου....και να της υπενθυμίσω ότι οι τότε διορισμοί αν της φαινόταν ελάχιστοι, ξεπερνούσαν τους φετινούς κατά 6000 περίπου.Αν τότε έκανε ερωτήσεις ,τώρα θα έπρεπε ήδη να έχει βγει στα κεραμίδια της Βουλής......