8 Μαΐου 2012

ENOGREECE-ENOCYPRUS

Τα παιδιά, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Μεγάλου Κεφαλόβρυσου είχαν τη μεγάλη χαρά να φιλοξενήσουν στην πόλη των Τρικάλων και στο Μεγάλο Κεφαλόβρυσο εκπαιδευτικούς από 1-4 Μάη , γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Ταμασού Κύπρου στα πλαίσια της διετούς διακρατικής συνεργασίας EnoGreece-EnoCyprus. Το πρόγραμμα ΕΝΟ (Environment Online) είναι ένα διεθνές πρόγραμμα ανταλλαγών μαθητών, εκπαιδευτικών και ποικίλων εμπειριών, που έχει ως στόχο τη δημιουργία οικολογικής συνείδησης κυρίως για τα νέα παιδιά. Η επίσκεψη της κυπριακής αποστολής πραγματοποιήθηκε ένα μήνα αφού οι Τρικαλινοί  μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί  είχαν επισκεφθεί αντίστοιχα το Δ.Σ. Ταμασού και συμμετείχαν σε δραστηριότητες περιβαλλοντικού χαρακτήρα.

Στο συγκεκριμένο πρόγραμμα,παραβρέθηκα ως καλεσμένος από τους φίλους εκπ/κούς και το σύλλογο γονέων, επειδή είμαι μέλος του ΕΝΟ και έχω πραγματοποιήσει ανάλογες δραστηριότητες σε άλλα σχολεία που ήμουν κατά το παρελθόν.Έτσι πήρα μέρος στη δεντροφύτευση, που πραγματοποιήθηκε στο νέο οικισμό του Μεγάλου Κεφαλοβρύσου, φυτεύοντας συμβολικά ένα δέντρο,δείγμα φιλίας,συναδέλφωσης και κοινής πορείας.
Οι εντυπώσεις μου είναι οι καλύτερες  όσον αφορά τη φιλοξενία της κυπριακής αποστολής, τη δημιουργικότητα των παιδιών,τη συμμετοχή των συναδέλφων, αλλά και για την αμέριστη βοήθεια, που παρείχε ο σύλλογος γονέων για την επιτυχία του προγράμματος.

Ευχαριστώ επίσης τους συνδέλφους Κύπριους εκπαιδευτικούς για την άψογη συνεργασία τους.