14 Απριλίου 2013

Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΚΑΙ Η ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ



Η λαμπρή πορεία της ομάδας μπάσκετ των Τρικάλων «ARIES ΤΡΙΚΑΛΑ» προς την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Α2 στην άνοδο για την Α1, είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθεί. Στα εναπομείναντα παιχνίδια πολλά θα κριθούν,όμως είναι εδραιωμένη η πεποίθηση και η αποφασιστικότητα των παικτών και του προπονητικού τιμ της ομάδας, ότι η άνοδος δε χάνεται με τίποτα.

Στα μεγάλα σαλόνια του ελληνικού μπάσκετ η ομάδα θα επιστρέψει δίκαια έχοντας καταφέρει να παίξει εντυπωσιακό μπάσκετ και να κερνάει μεθυστικά απογεύματα στους τρικαλινούς φιλάθλους μετά από κάθε νίκη της. Η πορεία της δεν είναι τυχαία,κοντά της βρίσκονται άνθρωποι που αγαπούν την πόλη και το μπάσκετ,έχουν μεγάλη ιστορία στα μπασκετικά πράγματα και με παίκτες που «τρώνε σίδερα» σε κάθε αγώνα ,ακολουθώντας πιστά τις εντολές του προπονητή Γιάννη Τζήμα,έδειξαν ότι αξίζουν να επιστρέψουν Πρωταθλητές στα μεγάλα σαλόνια.

Πού αλλού όμως στηρίζεται αυτή η ξέφρενη πορεία; Ασφαλώς στους παίκτες,στον προπονητή,στη διοίκηση,αλλά και στους πολυπληθείς φιλάθλους της ομάδας, που την ακολουθούν πιστά στα εντός και εκτός έδρας παιχνίδια της.Στο κλειστό της πόλης που αγωνίζεται η ομάδα, δεν πέφτει καρφίτσα όταν αγωνίζεται και εκατοντάδες φίλοι την ακολουθούν πιστά στα εκτός έδρας.Είναι το αποκλειστικό θέμα συζήτησης στις παρέες και στα καφέ η πορεία της ομάδας και όπως όλα δείχνουν, θα είναι και για την επόμενη σεζόν και για πολύ καιρό ακόμη.

Τίποτα δεν είναι τυχαίο σ΄αυτή την πόλη ο αθλητισμός είναι εδώ και χρόνια στο DNA των νέων.Σελίδες δόξας λαμπρές γράφτηκαν από πολλούς αθλητές και αθλήτριες στον κλασικό αθλητισμό,στην πάλη,στην ποδηλασία,στην κολύμβηση,στο ποδόσφαιρο και στο μπάσκετ.

Μια πόλη,μια ιστορία και μάλιστα εκτός των άλλων αθλητική,με πλούσιο παρελθόν και με πολύ υποσχόμενο μέλλον.Από εδώ ξεπήδησαν μέσα από τις αλάνες και τα ερασιτεχνικά σωματεία μεγάλοι αθλητές και παρουσίες όπως του Δημήτρη Αβράμη, του Στέλιου Βάσκου, του Δημήτρη Γεωργαλή, του Βαΐου Γιώρα, του Περικλή Ιακωβάκη, του Ιωάννη Κοντονάσιου, του Γεωργίου Κουτσιούμπα, του Γεωργίου Λυγάτσικα, της Παρασκευής Μιχολίτση, του Κώστα Παταβούκα, της Ιωάννας Πράππα, του Ευθυμίου Ρεντζιά κ.λπ., συλλόγων της πόλης, όπως - μεταξύ άλλων - της ΑΕΤ "Κρόνος", του ΑΚΟΤ, του Α.Μ. "Ίκαροι", τoυ Α.Ο. "Ερμής", του Α.Ο.Τρίκαλα, του ΑΣΕΤ, του Α.Σ. Τρικάλων,Σπόρτιγκ,Δαναός κ.λ.π.

Κάθε φορά που έρχονται στο μυαλό μας οι μεγάλες ομάδες του Α.Ο.Τρίκαλα στο ποδόσφαιρο, γεμίζουμε από υπερηφάνεια και χαιρόμαστε διπλά, όταν οι ομάδες και οι αθλητές μας ξεχωρίζουν για το ήθος,την παιδεία,την κόσμια συμπεριφορά τους και το φίλαθλο πνεύμα.

Ειδικά τώρα σε μια κακή συγκυρία για τη χώρα,εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης έχουν παραλύσει οι μικρές επιχειρήσεις, έχουν οδηγηθεί στην ανεργία χιλιάδες πολίτες,κυρίως νέοι.Η θλίψη και η απογοήτευση είναι το κυρίαρχο συναίσθημα των περισσότερων Ελλήνων,ο αθλητισμός μπορεί να δώσει διέξοδο και ένα αισιόδοξο μήνυμα στη νεολαία κυρίως,ότι η άμιλλα και η ευγενής προσπάθεια στους αθλητικούς χώρους,θα ξαναζωντανέψει τις ελπίδες και θα δώσει όραμα και προοπτική στην τοπική κοινωνία και στη χώρα.



Παπαγεωργόπουλος Αντώνης
Εκπαιδευτικός Α/θμιας Εκπ/σης