25 Απριλίου 2013

ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΒΓΑ - ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Τα χρωματιστά αβγά είναι ένα παγκόσμιο σύμβολο του Πάσχα και η παράδοση αυτή χρονολογείται πίσω στην Σταύρωση του Χριστού,που οι Εβραίοι, όπως γράφει ο"Φαίδων" (Γρηγόριος Ξενόπουλος), στις "Αθηναϊκές Επιστολές', που δημοσίευε στο περιοδικό "Διάπλασις των Παίδων", εφώναξαν: "Το αίμα αυτού εφ' ημάς και επί τα τέκνα ημών". Στα σπίτια τους τότε, βάφτηκαν όλα τα τρόφιμα κόκκινα, που είχαν για το Πάσχα και για ενθύμιση αυτού του θαύματος, από τότε οι Χριστιανοί, βάφουν κόκκινα τα αβγά τους. Σε μερικές χώρες σήμερα συνηθίζουν να βάφουν τα αβγά ή ακόμα και να αγοράζουν σοκολατένια , αλλά ας είμαστε ειλικρινείς, το να τα διακοσμείς μόνος σου είναι πάντα πολύ πιο ευχάριστο και δημιουργικό!
Ευτυχώς, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι και πάρα πολλά διαφορετικά υλικά, που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να δημιουργήσουμε ένα πανέμορφο αβγό για  το έθιμο. Λουλούδια, κλωστές, ταινίες,τα πάντα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν τα αβγά μας μοναδικά. 
Έτσι επιδοθήκαμε στο βάψιμο με τέμπερες,γιατί όπως εύκολα αντιλαμβάνεστε και να πέσει χρώμα στα ρούχα των παιδιών ή στα χέρια,βγαίνει πανεύκολα στο πλύσιμο με νερό.