19 Απριλίου 2013

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ-ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΟ ΣΠΗΛΑΙΟ ΘΕΟΠΕΤΡΑΣ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

1/Θ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΛΑΦΙΟΥ

Σε κοινή διδακτική-εκπαιδευτική επίσκεψη με το Δ.Σ.Αμπελίων,επισκεφθήκαμε την Ιερά Μονή Αγίων Θεοδώρων.Εκεί μάς περίμεναν οι τρείς μοναχές και μάς ξενάγησαν στους χώρους του Μοναστηριού.Το Μοναστήρι είναι χτισμένο το 1500μ.Χ. και ουσιαστικά το αρχικό είναι υπόσκαφο σε βράχο.Αργότερα ανακαινίστηκε και χτίστηκε νέος ναός,για να εξπηρετεί τις ανάγκες των πιστών,που συρρέουν σ'αυτό όταν γιορτάζει.












Στη συνέχεια επισκεφθήκαμε  το Σπήλαιο Θεόπετρας με τους μαθητές μου,για να πληροφορηθούμε και να κατανοήσουμε καλύτερα τη σπουδαιότητα του Σπηλαίου,όχι μόνο για την εξέλιξη του ανθρώπου στον ελλαδικό χώρο,αλλά και παγκόσμια.Από μελέτες που έγιναν, το Σπήλαιο Θεόπετρας είναι το τρίτο σε χρονολογική σειρά στον κόσμο σε παλαιότητα και φωτίζει με  τα ευρήματά του την ιστορική εξέλιξη του ανθρώπινου είδους.Τα άλλα δύο είναι της Τασμανίας και της Ισπανίας.Χρονολογείται από το 130.000π.Χ. έως το 3500π.Χ. με συνεχή διαβίωση κοινωνιών μέσα σ' αυτό.Τα ευρήματα,οστά,εργαλεία,σκελετοί και υπολείμματα φωτιάς αποδεικνύουν ότι στην Ελλάδα είναι το αρχαιότερο ιστορικά.
Διαβάστε λεπτομέρειες για το Σπήλαιο από παλαιότερη ανάρτησή μου κανοντας κλικ εδώ














Στο τέλος αυτής της καταπληκτικής ημέρας αφήσαμε τα παιδιά να παίξουν και να απολαύσουν τον ανοιξιάτικο ήλιο σε παιδική χαρά στη Θεόπετρα.Έτσι κλείσαμε με τον καλύτερο τρόπο αυτή την επίσκεψη.